header image

ADVENTURE RACE ROGLA 2010

Objavil: francih | 18.05.2010 | Brez komentarjev |

“PASJA AVANTURA”

V soboto, 15. 5. 2010, se je na Rogli odvijala UNITURJEVA AVANTURA 2010, na kateri je bila tudi kategorija Pasja avantura. Le ta je bila organizirana prvič.  Na avanturo sva se prijavila tudi Nadja Žlender s psičko Ginny in moja malenkost z Luno. Nastopala sva kot ekipa z imenom ŠPORTNO KINOLOŠKO DRUŠTVO LOGATEC.

Na Rogli nas je pričakalo megleno, deževno in hladno ter vetrovno jutro. Vreme se čez dan ni spremenilo, ves čas je deževalo, tudi snežilo. Bilo je mrzlo in občutek mraza je bil zaradi močnega vetra še večji, kar je bilo na koncu moč čutiti predvsem na prstih.

Kljub vremenu smo se vsi avanturisti pogumno podali na pot, pasji avanturisti na 10 km dolgo progo z kontrolnimi točkami (KT), katere smo morali poiskati s pomočjo zemljevida, kompasa in lastne iznajdljivosti.

 Po prvem kilometru smo bili že pošteno namočeni. To naju ni oviralo in sva kar hito našla prvo KT, prav tako tudi drugo KT, pri katri pa je bilo potrebno pokazati še dva trikca. Vsaka psička je pokazala enega, vendar z nekoliko obotavljanja, saj sta bili prav tako namočeni in jima vremenski pogoji niso bilo ravno všeč, Ginny še manj kot Luni. Do druge KT sva bila zelo dobro na poti saj sva nekje vmes celo prehitela tekmovalko, ki je začela pred nama.

Pred nama je bila tretja KT, proti kateri sva hodila že malce premražena predvsem pa že zelo zelo namočena. Izbrala sva smer, ki naju je peljala prev južno in tako zgrešila tretjo KT. Nato še pri razcepu cest zavila desno (levo bi prišla do četrte KT) in tako prišla premražena na začetek oz. na cilj avanture ter osvojila tretje mesto.

Po toplem tušu ter ob toplem čaju smo svoja telesa le malo pogreli. Sledilo je kosilo po njem pa še prijeten klepet z ostalimi udeleženci avanture. Po uradni razglasitvi rezultatov in podelitvi nagrad je sledila le še vožnja proti domu.

Z celotno avanturo sem zadovoljen, zaradi vremena je bila to res prava avantura. Z veseljem se bom udeležil še kakšne, pa upam da priredijo še kakšno pasjo avanturo.

Hvala Nadji za prijetno družbo in za nepozabno doživetje na Rogli.

                

          

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: O TEM IN ONEM, POTEPANJA, IZLETI, nekategorizirano

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije